Gebruiksaanwijzing inklim ballonnen

Let op: kruip nooit in een grote inklim ballon of grote stepin ballon als je alleen bent. 
Zorg dat er altijd een persoon in de buurt is met een schaar om de grote ballon stuk te kunnen knippen.

Zorg ervoor dat de vloer in de ruimte waar je in de ballon gaat klimmen schoon is, geen splinters bevat en dat er geen scherpe voorwerpen op de grond liggen.

Als de grote inklim ballon volledig is opgeblazen is hij kwetsbaar voor het volgende:

  • Scherpe voorwerpen
  • Oplosmiddelen
  • Benzine
  • Sommige chemische vloeistoffen
  • De lijm van duct tape

De grote inklim ballon zal knallen als het in opgeblazen toestand in aanraking komt met een van het bovenstaande.

Daarom is het af te raden om de ballon op te blazen met een benzine bladblazer.

De grote inklim ballon is zo sterk en dik, dat hij niet met de mond is op te blazen. Je kunt de inklim ballon het beste opblazen met een ballonpomp die je vind bij de accessoires, of met een electrische bladblazer. De hals van de grote inklim ballon is 17 cm, dat is veel wijder dan de tuit van de ballonpomp. Daarom doe je de hals om de tuit van de ballon pomp en daarna rol je hem er omheen. Tijdens het pompen hou je het stevig vast en druk je het goed aan zodat er zo weinig mogelijk lucht onntsnapt.

Bij het opblazen van de inklim ballon moet je de tijd nemen en doe het niet te snel. Het liefst meer dan 15 minuten gebruiken om hem volledig op te blazen. Doe je het veel sneller, bijvoorbeeld met een compressor, dan wordt de ballon niet helemaal rond. Dit betekent dat sommige plaatsen dan dikker zijn en sommige plaatsen van het oppervlakte weer dunner en daardoor kwetsbaarder. Als het mogelijk is, laat de ballon na het opblazen even rusten, bijvoorbeeld 45 minuten. Je kunt de inklim ballon afsluiten met een ballonclip die je vind bij de accessoires. De hals van de ballon is 17 cm, daardoor past de 21 cm clip goed. Als je de hals wat uitrekt dan wordt de hals smaller en past de 15 cm clip ook. Het voordeel van de 15 cm clip is dat hij korter is en daardoor steviger afsluit dan de 21cm clip.

Als de inklim balloon niet is geknald tijdens de show en je wilt hem bewaren, dan kun je hem van binnen en van buiten instrooien met talkpoeder en 10 minuten in de wasdroger doen op hoge temperatuur. De inklim ballon zat dan weer krimpen. Daarna kun je hem op een droge donkere plaats, bijvoorbeeld in een doos bewaren. Let op, de ruimte waar je de ballon in bewaart mag nooit kouder worden dan 10 graden Celsius. Het nadeel is dat je moeder dan boos op je wordt omdat de was naar talkpoeder ruikt. 

Er zijn verschillende technieken om in de ballon te klimmen. Neem de tijd en bekijk deze technieken in deze youtube filmpes.

 

  1. Climb in Balloon
    Climb in Balloon

    Starting at €19.97